De donkere maanden zijn aangebroken. Tijd voor gezelligheid in huis met kaarsjes, films en hapjes. Ook nemen veel mensen hun laatste vakantiedagen op en gaan er lekker op uit. Een weekendje weg of een middagje kerstmarktjes bezoeken. Ook staan familiebezoekjes centraal in de maand december. Helaas zijn deze donkere maanden ook de periode waarin inbrekers het meeste toetreden. Ze weten precies wanneer jij weg bent. Inbrekers worden steeds creatiever en genadelozer. Tijd voor jou om dus ook creatiever te worden in de beveilig systemen en preventie. Een enkel slot helpt helaas niet meer.

Laat een adviseur jouw huis checken

Er bestaan diefstalpreventie-adviseurs die gratis advies geven over inbraakbeveiliging. Iets wat erg belangrijk is. Deze specialisten weten alles van inbraakpreventie en staan in lijn met de lokale politie van jouw regio. Super handig dus! Bij een inspectie van de woning letten zij vooral op de tekortkomingen in de beveiliging. Het meest voorkomende probleem is een onbeveiligd slot. De specialisten adviseren een cilinderveiligheidsslot, waarvan de cilinder onzichtbaar is afgesloten. Verder letten de specialisten o.a. op de sloten van de ramen, overige deuren en schrikverlichting. Zij geven handige tips over de plaatsing van de schrikverlichting of beveiliging van de achterdeur. Ook het type glas van de ramen wordt geanalyseerd.

Wees slim op sociale platformen

Een berichtje plaatsen op Facebook met de boodschap dat je op vakantie bent, is vragen om problemen. Doe dit dus vooral niet! Ook de leukste vakantiekiekjes kun je beter plaatsen als je weer thuis bent. Je weet namelijk nooit wie je wel of niet kunt vertrouwen. Laat ook altijd een vertrouwd persoon en/of buren weten dat je weg bent. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden. Wees ook voorzichtig met advertenties op het internet, hetzij via Marktplaats, rouwberichtjes of trouwberichtjes. Laat je adres nooit onbeschermd achter. Als mensen het écht nodig hebben, dan zullen ze er wel extra om vragen.

Mistgenerator

Een innovatief beveiliging systeem is een mistgenerator. Snel én effectief. Mistbeveiliging gaat van slag wanneer een ongewenst persoon de ruimte toetreedt. Zo snel mogelijk wordt de ruimte gevuld met ondoorzichtige mist, waardoor er geen zicht meer is. Ook kan het in combinatie staan met de alarmcentrale. De inbreker schrikt en kan niks meer zien. Hierdoor is het ook niet mogelijk om iets mee te nemen. Een voordeel van de mistgenerator is dat het geen schade aanricht aan de spullen van de woning. Er zijn verschillende mistgeneratoren voor verschillende ruimtes, waardoor je zowel grote als kleine ruimtes kan beveiligen.