Heb je momenteel wat geld op de bank staan, weet je dat je over een tijdje beschikt over een bepaald bedrag en heb je niet direct grote uitgaven gepland? Dan is het verstandig om te kijken wat je met je geld kan doen. In deze blog geven we je een aantal manieren hoe je jouw geld kan beleggen. Dit is geen financieel advies maar puur een aantal voorbeelden. Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je genoeg geld achter de hand houdt om te kunnen leven. Zorg dat je alleen het geld investeert dat je echt niet nodig hebt. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk niet in emotie gaat beleggen. Wanneer je dit wel doet kan het zijn dat je op een gegeven moment je geld eruit haalt waardoor je jouw verwachte rendement niet behaald.

Investeren in crypto

Investeren in crypto is niet zonder risico. De crypto markt in nog relatief jong en fluctueert de laatste jaren enorm. Toch kan investeren in crypto een goede optie zijn om je geld in te beleggen. Steeds meer bedrijven investeren in crypto en steeds meer mensen krijgen vertrouwen erin. Hierdoor zal de waarde van crypto alleen maar verder stijgen waardoor je investering steeds meer waard kan worden. Je kan bijvoorbeeld investeren in bitcoin. In tegenstelling tot normale aandelen kan je zelf bepalen wat de inleg wordt.

Beleggen in aandelen

Investeren in aandelen wordt al heel veel jaren gedaan. Vroeger werden er nog aandelen verhandeld op de fysieke beurs, tegenwoordig kan dat allemaal online. Koop aandeel Vinci bijvoorbeeld via een online broker. Het kopen en verkopen van aandelen kan in allerlei verschillende bedrijven. Het is altijd belangrijk om jezelf te verdiepen in het bedrijf waarin je wilt gaan investeren. Heb je zelf geloof in het bedrijf en wat maakt het dat je gelooft in het bedrijf? Je kan zelf onderzoek doen door informatie op te zoeken op verschillende websites en je kan kijken naar de financiële gegevens van een bedrijf.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed zal een van de meest stabiele investeringen zijn. Bij vastgoed moet je vaak wel een grote investering doen om in te kunnen stappen. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen waarin je wilt investeren. Doe je dit bijvoorbeeld in huizen of in winkelpanden. Op dit moment lijken huizen het meest relevant. Er is een groot woning tekort op de markt en winkels lopen juist steeds meer terug. Zorg ervoor dat je altijd zelf goed onderzoekt doet voordat je begint met investeren.