Een faux fur jas is hip en trendy. Faux fur is een Franse term en het betekent nep bont. Kon je daar vroeger echt niet mee over straat omdat dat je een goedkoop uiterlijk gaf, nu zie je bijna niets anders meer. Bovendien zijn deze jassen voorzien van allerlei geweldige kleuren en prints zodat je ze heel creatief kunt combineren met de rest van je garderobe. Een faux fur jas is onmisbaar aan je kapstok. Waar natuurlijk zeker niets meer hangt van echt bont. Want dat kan echt niet meer.

Faux fur jas: nog niet bij iedereen

Ja, er zijn helaas nog steeds mensen die echt bont dragen. Waarom in vredesnaam? Als je gewoon eens even op internet snuffelt zie je dat de jassen van nep bont minstens net zo mooi en trendy zijn als bontjassen. En dat zonder dat er dieren voor hebben geleden. Bont is van oudsher natuurlijk wel een statussymbool. Vroeger vertelde bont de wereld dat jij rijk en succesvol was. Maar kom op, dat kun je ook op andere manieren laten zien. Trouwens, met een faux fur jas ga je pas echt met de laatste trends mee. En er zijn nog veel meer redenen waarom je geen echt bont moet dragen. Om te beginnen worden dieren op een vreselijke manier afgeslacht om hun vacht maar heel te houden. Bij poolvossen worden bijvoorbeeld elektroden in hun bek en in hun anus gestopt waarna ze worden geƫlektrocuteerd. Nertsen worden vergast en wasberen worden in een klem gezet waarin ze langzaam sterven. En dat allemaal omdat er mensen zijn die per se echt bont willen dragen. Terwijl nep bont echt net zo warm, zacht en mooi is.

Luister dus niet naar excuses van verkopers die zeggen dat als jij geen echt bont koopt, het dier voor niets gedood is. Of dat als jij het niet koopt, een ander dat zeker wel zou doen. Hoe meer er verkocht wordt, hoe groter de vraag en dan blijft het doden van deze dieren doorgaan.

Op naar een hippe winter

Natuurlijk kies jij voor een faux fur jas. De keuzemogelijkheden zijn gewoon geweldig. En als creatieveling kun je ook je ei helemaal kwijt. Felle kleuren, geweldige prints, het kan allemaal. Want in deze jassen mag je opvallen. Dus speur naar de jas die bij jou past en ga de straat op. Met het warme nep bont kun je ook in de winter heerlijk opvallen. Geniet ervan!