De heerlijke zomer dagen komen er weer aan en dat betekent dat je je tuin weer even flink moet gaan aanpakken. In de winter en tijdens de koude regen dagen maakt het niet veel uit hoe je tuin erbij ligt. Op dat soort dagen heb je er niets te zoeken en hoef je er dus ook niet naar om te kijken. Maar het is een feit dat de zomer er toch echt weer aankomt, dus aanpakken die bende. Maar hoe onderhoud je je tuin nou optimaal? En wat moet er allemaal gebeuren dat je tuin binnen no time weer zomer proof is? Wij hebben een kort lijstje voor je gemaakt die je er wellicht bij kunnen helpen.

De grond

Planten kunnen niet alleen van water leven, ze hebben ook voedingsstoffen nodig. Het hangt natuurlijk af van elke plant hoeveel extra voeding hij nodig heeft, maar op een gegeven moment moet je er toch weer werk van maken. In een natuurlijke omgeving zorgen afgestorven planten en gevallen bladeren voor voeding. Dit is natuur en gebeurd op zijn tijd dus in elke tuin. Het bodemleven, ja de insecten zijn er ook nog, consumeren compost en maken voeddingstoffen zoals schimmels. Het is dus altijd goed om na een koude winter of veel regen te checken of je grond er nog goed aan toe is, voordat je van plan bent om nieuwe bloemen en planten aan te leggen.

Het gras maaien

Je moet je er nu toch echt aan gaan toegeven, maar dat grasveldje in je tuin wat onderhand een weiland is geworden moet toch nu echt worden aangepakt. Dus haal je grasmaaier uit de blokhut, of schaf desnoods een nieuwe aan, en maaien maar. Je grasmaaier doet uiteindelijk al het werk. Het enige wat je moet doen is erachter aan lopen en af en toe even bijsturen.

Versiering

Planten en bloemen leg je niet zomaar even 1 2 3 aan. Daarom kan je altijd gebruik maken van versiering om je tuin een boost te geven. Als je tijdens het lekkere weer ligt te relaxen op de loungebank in je tuin, wil je natuurlijk ook wel een beetje mooi uitzicht hebben. Denk aan potplanten, een mooi vogelhuisje, een stenen beeld, etc. Het is ook een persoonlijke kwestie wat je mooi vindt in jouw tuin en wat natuurlijk past bij alles wat in je tuin groeit. Je kan ook altijd nog de keuze maken om te gaan verpotten zodat je meer keuze hebt in versiering.