Bij maak-blog.nl lees je alles over maken. Creativiteit hebben wij hoog in het vaandel staan. We proberen onze lezers te inspireren en enthousiasmeren tot het maken van de mooiste creaties. Vandaag hebben we het over een materiaal waar je hart als creatieveling harder van gaat kloppen, epoxyhars! De opties die je hebt met epoxyhars zijn niet op twee handen te tellen. Je kan epoxyhars gebruiken om te maken, herstellen en te beschermen. Kortom, je kan er alle kanten mee op. Om je alvast wat inspiratie te geven zullen we een aantal van de opties die je hebt met epoxyhars uitlichten.

Maak de perfecte inrichting voor jouw aquarium

Een aquarium vergt veel aandacht en onderhoud. In een bak met water moet jij de ideale leefomgeving creëren voor je vissen. Overal moet aan gedacht worden. Er moet een zuurstof pomp geïnstalleerd zijn en het water moet regelmatig ververst worden. Als het fundament eenmaal staat kan het creatieve gedeelte beginnen. Met zand, stenen en waterplanten probeer je er onderwaterparadijs van te maken voor je vissen. Echter, het kan nogal lastig zijn om de ideale stenen te vinden. Heb je de ideale stenen gevonden dan moeten ze ook nog eens passen in je aquarium. Met epoxyhars kan je zelf hele wanden creëren. Maak de replica rotsen precies in de gewenste vormen zodat je de perfecte balans creëert in je aquarium.

Maak je kunstwerk weerbestendig!

Ben jij een creatieveling die zijn eigen kunstwerken maakt en in de open lucht ten toon stelt? Dan wil je natuurlijk dat mensen keer op keer maximaal kunnen genieten van jouw werk. Het kunstwerk waar jouw ziel en zaligheid in zit moet er natuurlijk wel goed verzorgd bijstaan. Maar hoe krijg je dat voor elkaar zonder afbreuk te doen aan je ontwerp. Het antwoord is epoxyhars. Epoxyhars is eenvoudig te bewerken en om te toveren naar jouw favoriete kleuren. Echter, kan je ook een transparante laag epoxyhars aanbrengen dus puur als bescherming dient. Een transparante laag zal geen afbreuk doen aan jouw ontwerp. De eigenschappen van epoxyhars zorgen ervoor dat jouw kunstwerk weerbestendig is. Met een laag van epoxy weer je vloeistoffen en chemicaliën af. Voor jouw kunstwerk is het voordeel dus dat het weerbestendig is. Keer op keer zullen mensen jouw kunstwerk in vol ornaat aanschouwen.

Dit zijn nog lang niet alle opties die je hebt met epoxyhars. Dit is slechts een kleine greep uit talloze mogelijkheden. Hopelijk hebben deze tips wel gezorgd voor voldoende inspiratie.