Altijd al eigenzinnig geweest, niet goed in het opvolgen van bevelen en het luisteren naar commentaar? Dan is zzp’er worden echt iets voor jou! Als eigen baas heb je zelf de touwtjes in handen. Als zzp’er zijn er ook enorm veel mogelijkheden om te gaan werken. Een optie zou zijn om je eigen webshop te beginnen. Als echte creatieveling bedenk je een businessplan passend bij het product of de service die je wil gaan verkopen. Je bedenkt een mooi logo, mooie lay-out voor de website en gaan met die banaan.

Maar hoe doe je dat dan, zo’n eigen website maken? Je hebt zelf in de hand welke richting het design van de website opgaat. Wel is het handig om een webdesigner in te huren voor het bouwen van de website als je geen verstand hebt van IT. Maar het bouwen van de website is nog het makkelijke gedeelte, daarna komt het moeilijkste deel: het promoten van de website. Want hoe ga jij ervoor zorgen dat je bezoekers krijgt en je je van de concurrentie kan onderscheiden? Als creatieveling ben je natuurlijk goed in het bedenken van leuke promotie ideeën, maar die zijn misschien niet altijd haalbaar met het oog op een budget.

Een online marketing bureau kan helpen om jouw website makkelijker toegangbaar te maken voor mogelijke bezoekers. Door middel van zoekmachine optimalisatie kunnen ze ervoor zorgen dat bezoekers eerder op jouw website terecht komen. Dit doen ze door jouw zogenaamde organische positie op Google te verbeteren. Dit houdt in dat de link naar jouw website hoger in de lijst komt te staan bij bepaalde zoekwoorden. Dus in plaats van dat jouw website op pagina 10 staat bij de zoekopdrachten, kan jouw site op de eerste pagina terechtkomen.

Creatieveling

Er zijn nog veel andere mogelijkheden waar een online marketing bureau jou mee kan helpen. Dus wees niet bang om de stap richting zzp’er te nemen. Laat de creatieveling in jou de vrije loop. Bedenk wat je het liefste zou willen doen qua werk en hoe je dat zou willen realiseren. Maak een site aan en met behulp van een online marketing bureau is het aantal bezoekers van jouw website enorm gegroeid.

Dus wat ga jij doen? Misschien ga jij je services als loodgieter of consultant zelfstandig aanbieden en heb je daar je eigen website voor nodig. Of misschien heb je altijd al je eigen kleding willen ontwerpen en verkopen. Dan is dit jouw kans, want dankzij online marketing bureaus is het een stuk makkelijker geworden om jouw droom te realiseren.