De examenperiode is een van de meest zware en confronterende, maar ook een van de meest belangrijke momenten in ons leven. Alles waar je jarenlang zo hard voor hebt gewerkt word getoetst en hoe goed je het examen maakt bepaalt een groot deel van je toekomst en hoe toekomstige werkgevers naar je zullen kijken. In zo’n moeilijke tijd, juist omdat je nog zo jong bent, heb je een goed steuntje in de rug nodig. En dan niet zomaar een steuntje in de rug, maar een van echte experts die weten hoe je zo’n examenperiode het beste aanpakt. Met examentraining zorg je ervoor dat jij goed voorbereid naar het examen gaat en met een gerust hart de deur weer uitloopt.

Examentraining handig voor iedereen

Vaak hebben veel mensen het idee dat examentraining alleen voor domme mensen is, die nooit opletten en nooit hun huiswerk maken. Het jammere is dat als je zo’n kans op examentraining laat schieten al je harde werk misschien juist wel voor niets is geweest. Want wat namelijk de examens zo lastig maakt is de toets- en nakijkwijze. Deze verschilt vaak erg van wat je gewend bent van je toetsen op school. Natuurlijk word er altijd wel een beetje examentraining in de lessen of op school buiten lestijden gedaan, zodat je in ieder geval een soort idee hebt van hoe het examen er uit komt te zien. Maar je kan echt goede punten scoren door te weten waarom de vragen op die manier gesteld worden, hoe ze worden nagekeken en waar het meest op gelet wordt. Zo zorg je er met examentraining, waar ze hier goede trucjes voor hebben, voor dat je kennis ook echt wordt getest en niet alleen of je weet hoe je je antwoord moet verwoorden.

Uit je comfortzone met examentraining

Er is nog een ander belangrijk voordeel aan examentraining, in vergelijking met bijvoorbeeld thuis zitten zwoegen of bijles van een leraar op school krijgen. Omdat je je examens namelijk buiten je comfort zone maakt, in een grote volle gymzaal in plaats van het klaslokaal waar je aan gewend bent, kan het erg goed zijn om ook tijdens het leren alvast uit je comfort zone te stappen. Geen bekende omgeving, geen bekende docenten, niemand die iets weet over je achtergrond of hoe goed je cijfers tot nu toe zijn geweest. Het enige waar het bij examentraining om gaat is wat je weet en hoe je het overbrengt. En mocht dit nog niet helemaal goed zitten is examentraining juist de perfecte plek om dat te leren, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken!