Ik wil het graag even met je hebben over échte kwaliteitsschoenen voor heren. Het is natuurlijk bekend dat dames graag veel schoenen in de kast hebben staan. Niet zozeer om te dragen als wel om naar te kijken. Deze schoenen hoeven niet perse van goede kwaliteit te zijn of lekker te lopen. Maar herenschoenen, dat is een ander verhaal! Mannen kiezen, in de meeste gevallen, graag één paar goede schoenen. En dat paar dragen ze het jaar rond. Je komt dan niet weg met een goedkoop paar. Santoni weet dat. Santoni is een merk dat zich bijna volledig focust op herenschoenen. En dan alleen herenschoenen van zeer goede kwaliteit. Handgemaakte schoenen uit Italië: dat is Santoni!

Santoni lijkt is een echt familiebedrijf

Je zou verwachten dat dit al heel lang bestaat, maar eigenlijk valt dit best wel mee. Het bedrijf is opgericht in 1975 door meneer en mevrouw Santoni en inmiddels wordt het gerund door hun zoon. Guiseppe heet hij. Hoe Italiaans wil je het hebben. Toch kan de oude meneer Santoni het bedrijf nog niet helemaal loslaten. Naar verluid controleert hij nog steeds iedere lap leer met een vergrootglas. Dit natuurlijk om de kwaliteit van het leer te kunnen garanderen. Want klanten willen niets minder dan het allerbeste.

Santoni is handgemaakte kwaliteit

Wanneer het leer is goedgekeurd door de voormalige eigenaar, kan het verwerkt worden tot de mooiste schoenen. Daar weten ze bij Santoni wel raad mee. Alle schoenen worden handgemaakt. Zo kan steeds de kwaliteit in de gaten gehouden worden. Niet alleen de kwaliteit van het leer, maar ook de kwaliteit van het stikwerk. Deze schoenen worden gemaakt om jarenlang mee te gaan. Door ze (veel) te dragen worden ze alleen maar mooier. Dat is natuurlijk te danken aan de goede kwaliteit leer. Het is logisch dat je er zelf ook wat aan doet om de schoenen mooi te houden: regelmatig schoonmaken en poetsen wil nog wel eens helpen.

Santoni moet je zien als investering

Je had het vast al begrepen: de schoenen van dit merk zijn zeker niet goedkoop. Maar wat wil je als je voor echte kwaliteit gaat? Santoni herenschoenen moet je echt zien als investering in jezelf. Je doet er jaren mee en je hoeft er maar één paar van aan te schaffen. Toch zijn deze schoenen zeker niet saai! Ze zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Van nette schoenen tot schitterende sneakers, je kunt bij dit merk voor alles terecht.