We leven in een land wat rijk is aan het water. Van oorsprong zijn we daarom ook echte watersporters. Er is geen land waar zoveel op het water genoten wordt als in Nederland. Een toegankelijke manier om te watersporten is een rubberboot met motor. Een rubberboot met motor is er echter in vele soorten en maten. Het is dus best een klus om hierin een keuze te maken. Het is afhankelijk van je budget, wat je ermee gaat doen en met hoeveel personen je erin wil zitten. Daarom is het best een is goed om er in dit blog wat meer aandacht aan te geven. Als het begint te kriebelen en je voelt een sterke behoefte om lekker het water op te gaan aankomend voorjaar dan weet je in ieder geval waar je je keuze op moet baseren.

Een rubberboot met motor welk formaat heb ik nodig.

Ook hierin kan je het zo gek niet bedenken of het is er. Het kleinste formaat van een rubberboot met motor is ongeveer 2,5 meter. Hierin kan je met niet meer dan 1 persoon in. Als je bijvoorbeeld gaat vissen dan is een rubberboot met motor van 2,5 meter wellicht een prima uitkomst. Alhoewel je absoluut niet teveel kunt meenemen en zeker niet een te grote vis aan de haak moet slaan want dan wordt het zeker heel spannend. Dit soort formaten worden ook veel gebruikt als bijboot achter een groter jacht. Een rubberboot met motor van 2,5 meter is een ideale bijboot. Leuk voor de kinderen om mee te spelen als je voor anker gaat. Naast deze kleine rubberboot met motor zijn er ook voorbeeld van grote rubberboten met motor. Kijk bijvoorbeeld naar de boot die de koninklijke nederlandse reddingsmaatschappij gebruikt. Dit is ook een rubberboot met motor, maar dan met kajuit en speciale polyester onderkant zodat deze boot zich goed gedraagt op water met hogere golven.

Wat voor motor bij een rubberboot met motor?

Voor de kleinere varianten is er de buitenboordmotor. Deze is er in de elektrische uitvoering. Voor de eerder genoemde boot waar je mee gaat vissen is dat natuurlijk perfect. Deze motor maakt namelijk geen geluid. Een elektrische motor heeft niet veel vermogen en daarom minder geschikt voor de grotere boten. Voor de grotere boten zijn de brandstof buitenboordmotoren beter geschikt. De kracht en het vermogen van een buitenboordmotor wordt uitgedrukt in PK’s. Hoe meer PK’s hoe groter de rubberboot kan zijn die ervoor zit.