Een Game pc samenstellen is eenvoudiger dan je denkt. Met behulp van een paar slimme trucks wordt jouw nieuwe computer ook een top samenstelling!

Tip 1: Voordat je gaat samenstellen…
Bedenk de meest intensieve taak die jij met je computer wil gaan doen. Zodra jij namelijk weet wat deze taak is dan hoef je alleen maar een computer samen te stellen die krachtig genoeg is voor deze ene taak. Alle andere taken kan die dan ook zonder problemen aan. Processor intensieve taken zijn voornamelijk: video en foto bewerking. Taken die veel vragen van je videokaart zijn games en 3D tekenen.

Tip 2: Laat je niet beïnvloeden door je budget.
Veel van onze klanten stellen een computer samen die exact past bij hun budget. In veel gevallen sluit een computer die minder duur is ook al aan op de wensen van de klant. Heb je een snelle computer nodig die geschikt is voor MineCraft, internet en films kijken. Dan hoef je echt geen computer samen te stellen voor 1000 euro.

Tip 3: houdt rekening met uitbreidingen in de toekomst.
Uitbreiden van je computer is veel voordeliger dan de aanschaf van een compleet nieuw systeem. De meeste computers die je bij ons kunt samenstellen zijn goed uitbreid baar. Componenten die uit te breiden vallen zijn: Geheugen, videokaart en opslag. In sommige gevallen is het ook interessant om de processor up te graden(van een I3 naar een I7 bijvoorbeeld). Als je een videokaart later wil uitbreiden is het verstandig om een iets grotere voeding te nemen en wellicht een behuizing die geschikt is voor lange videokaarten.

Tip 4: vergeet je vooroordelen over AMD.
AMD is in veel gevallen een betere keuze dan Intel. Zeker als je budget onder de 1000 euro is. AMD is namelijk een stuk aantrekkelijker geprijsd terwijl de prestaties vergelijkbaar kunnen zijn met die van een Intel Processor. Mocht je graag wat extra’s bij je computer nemen(SSD, wifi, duurdere behuizing) kies dan voor een AMD processor bij het samenstellen. Dan heb je namelijk veel meer prestatie voor het zelfde geld.

Mocht je een Game PC willen kopen, zorg dan ook voor een LAN kabel naar je Game PC. Gamen op WiFi is namelijk waardeloos, zeker als je spellen snelle multiplayer(League of Legends) spellen speelt. Mocht je toch genoodzaakt zijn om bij je computer WiFi aan te schaffen. Kies dan gelijk voor de beste WiFi tijdens het samenstellen! Voor het geld hoef je het echt niet te doen. Gemiddeld gezien bespaar je 100 euro als je de computer zelf bouwt.