Het hebben van een auto is makkelijk en handig om van a naar b te komen. Het kopen van een auto kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, maar houd daarbij wel rekening met onderhoudskosten. Hoe goedkoper de auto is, des te vaker er waarschijnlijk iets aan zal mankeren. Na een tijdje ben je dan misschien wel meer geld kwijt. In deze blog gaan we het hebben over de onvoorziene dingen die kosten met zich mee brengen als je een auto hebt. Weet jij al wat er allemaal bij een auto komt kijken?

Schade aan de ruit(en)

Vooral door veranderingen van temperatuur kan het helaas voorkomen dat je een barst in de ruit krijgt. Je kunt hier op het moment dat het gebeurt zelf niet veel aan doen. Als je je echter met een barst blijft rijden is de kans groot dat het binnen de kortste keren erger wordt. Als je ziet dat je last hebt van een barst in de ruit is het verstandig om meteen actie te ondernemen. Door snel te handelen kun je op tijd de autoruit vervangen. Zo zit je ook niet met de angst van het breken van de ruit, want dat zou al helemaal erg vervelend worden.

Kleine onverwachte dingen

Elk jaar moet je auto gekeurd worden om te kijken of deze nog wel naar behoren of in ieder geval veilig rijdt. Vaak zijn er dan kleine dingen die gerepareerd moeten worden. Helaas lopen de prijzen van deze kleine reparaties soms erg op en kan het honderden euro’s kosten om de auto te maken. Je kunt hierbij denken aan lichten die iets minder helder zijn dan nodig, een gordel die niet werkt en misschien wel een probleem met de versnelling. Wat het rijtje ook is, het gaat je hoe dan ook geld kosten terwijl jeĀ  daar niet op gerekend had.

De kosten

Je zult er voor moeten zorgen dat je budget hebt voor kosten die zo nu en dan bij de auto komen kijken. Een gordel even repareren zal je niet snel evenveel als een voorruit vervangen kosten, maar ook kleine prijsjes tikken aan. Om niet in problemen te raken door autokosten die er ineens bij komen, is het slim om hier een bepaald (groot genoeg) bedrag voor opzij te zetten, waar je het hele jaar gebruik van kunt maken voor reparaties en controle kosten. Hoeveel ben jij normaal kwijt aan je auto?