Toen we 18 jaar geleden eenmaal hadden besloten om een huis te gaan kopen duurde het niet lang voordat we ons droomhuis hadden gevonden. Het was bingo bij het derde huis dat we bezichtigden. We zijn geboren en getogen stadsmensen en dat zullen we altijd blijven. Lekker alles bij de hand. Winkels, bioscoop, een grote bibliotheek, verschillende theaters en een muziekcentrum. Ons appartement staat midden in het centrum. Toch is het er rustig want het is gelegen aan het einde van een pier. Als je er niks te zoeken hebt dan kom je er niet. Vanuit de huiskamer heb je vrij uitzicht op de haven met historische binnenvaartschepen. Ik was meteen verkocht. Wat een gaaf huis! Een enorme huiskamer met een aparte keuken. Dat vind ik fijn. Ik houd niet van een open keuken. Ieder zijn smaak.

Metamorfose

In de tussentijd hebben we het huis natuurlijk wel netjes onderhouden. Het fijne bij een appartement is dat de buitenboel, de lift en het portiek wordt onderhouden uit een gemeenschappelijk pot. Daar hebben we weinig omkijken naar. Afgezien van hier en daar een lik verf, een behangetje, de nodige reparaties en nieuwe vloerbedekking was er nooit iets groots ondernomen. Daar gaat nu verandering in komen. Dit jaar gaan we niet op vakantie. We gaan het huis verbouwen. De kamers worden opnieuw ingedeeld, we hebben een nieuwe keuken uitgezocht en de badkamer wordt opnieuw aangelegd. Er moeten leidingen worden verlegd in de keuken want ik wil het aanrecht nu onder het raam hebben. De gangkast wordt bij de badkamer getrokken, samen met een stuk van het halletje dus daar krijgen we ook meer ruimte. We delen het wat handiger in allemaal. Het is ook gewoon aan vernieuwing toe.

Bouwafval container

We gaan het zelf doen met hulp van wat professionals die het specialistische werk voor hun rekening nemen. Alles is uitgetekend en gepland tot in de details. Ik weet precies wanneer wat gedaan moet worden. Eerst moest ik een bouwafval container huren. Een grote, voor tien vierkante meter bouw en sloopafval. Die heb ik eergisteren eenvoudig online gehuurd in de webshop van GP Groot en vandaag is ie al geplaatst. Bij hen kan ik erop vertrouwen dat het bouwafval en sloopafval wordt gescheiden. Dat is uit ecologisch oogpunt een pre. Morgen beginnen we met breken. Eerst gaat de oude badkamer eruit. We hebben vier weken ingepland voor de hele verbouwing. Daarna wordt het bouwafval weer opgehaald. We kunnen eraan beginnen!