Wat in huis is voor jou een oase van rust? In mijn geval is dat mijn slaapkamer.  Maar hoe bereik je dat? Het moet donker, gezellig, maar vooral voor rust zorgen. Is een linkje verf en een goed gordijn voldoende? Dat lees je in deze blog!

De basis

Heb je al een chille kamer en heeft je kamer slecht een ”opfrisser” nodig? Dan kan het basispakket je misschien verder helpen. Zorg ervoor dat het plafond, de plinten en de kozijnen gestuukt worden en daarna geverfd. Op internet heb ik ”kosten stukadoor” opgezocht en ik kreeg verschillende prijzen variërend van  van 10-30 euro per vierkante meter. Dit komt door de verschillende manieren van stuken en hoe de stukadoors het opleveren. Het kan behangklaar-, sausklaar-, sierpleister- en plafond stuken.

Andere mogelijkheden

Naast stuken en verven is een nieuwe vloer ook een goede optie voor een perfecte slaapkamer. Verder zou ik goed nadenken over je gordijnen, want wetenschappelijk is bewezen dat een goede nachtrust wanneer je slaapt in het donker. Heb je veel last van geluiden van buiten? Dan is dubbel glas misschien wat voor jou. Dit is ten eerste beter geïsoleerd, waardoor je minder energiekosten hebt. Daarnaast haalt het ook de geluidsdoorgang tot wel 45% meer tegen. Ook kleine ingrepen, zoals raambekleding, een nachtlampje of een canvas van je familie. Stel daarbij van te voren vast hoeveel budget je hebt voor het upgraden van je slaapkamer, want er zijn zo veel leuke dingetjes te vinden! Als je klaar bent met shoppen, kijk je op je bankrekening en dan schrik je je kapot.

Weg met die kasten uit je kamer!

Heb jij een grote, losse kledingkast in je slaapkamer? Dit laat namelijk je slaapkamer kleiner lijken. Probeer kasten zo veel mogelijk te vermijden of ga na wat voor jou de perfecte kast is qua wandgrootte en plafond hoogte. Want een customised kast zorgt voor een ruimere look van je kamer en dat is wat je wilt.

Dromen

Dromen zijn bedrog, maar niet altijd! Heb jij nog een zakcentje over en toevallig ook een ruime slaapkamer? Dan kunnen jouw dromen wel eens werkelijkheid worden. Denk maar eens aan een bad in je slaapkamer, of licht dat reageert op klappen in je handen. Wat nieuw is is de Google Home, jouw PA die reageert op je stem. Het kost wat, maar dan heb je ook goud in handen! Wat je ook wilt, niets is tegenwoordig nog onmogelijk.