Toegegeven: er zijn jaren dat ik er niet eens aan denk ventilatoren voor in huis te kopen. De zomers waren er lang niet altijd naar en ik kan wel tegen een beetje warmte. Maar de laatste jaren zijn onze zomers zo heet dat ik eigenlijk niet meer zonder ventilatoren kan. Dus ik heb er een paar aangeschaft om in meerdere vertrekken het huis te koelen. Het is heerlijk om met die warmte toch een windje in je gezicht te hebben. Dat maakt de warmte opeens een stuk dragelijker. Dus mijn huis is voorzien. Maar toen ging ik op vakantie. Gewoon in Nederland, hoor. Het huisje had een plat dak en lag deels open en bloot in een weiland. Tja, ik voelde het al toen ik er binnen kwam: het was bloedheet. Ik zette meteen alle ramen open, maar dat wilde niet echt helpen. Wat nu?

Ventilatoren mee: maak het koel

Ik ben niet zo iemand die zijn hele huisraad op vakantie meeneemt. Ik reis graag zonder al te veel bagage. Maar nu dacht ik toch met spijt aan mijn ventilatoren thuis. Had ik er nu maar eentje meegenomen want deze zomer kon ik niet zonder. Het beste aan de ventilatoren van tegenwoordig is dat je ze in alle soorten en maten hebt. Je hebt zelfs van die kleine mini ventilatoren die je in de hand kunt houden zodat er een briesje in je gezicht blaast als je in een snikhete bus of trein zit. Waarom had ik er daar niet eentje van gekocht? Toen bedacht ik me dat ik dat alsnog kon doen. Gewoon online op mijn telefoon. Zoals gezegd zijn die dingen niet groot en ik kan ze ook makkelijk weer mee naar huis nemen. Zo gezegd zo gedaan en al gauw had ik koelte in het vakantiehuisje. Dat werd dus alsnog genieten.

Overal frisse lucht

Nu met deze hete zomers raad ik iedereen een ventilator aan. Het helpt gewoon echt om jezelf te koelen en je prettig te voelen in een anders te warm huis. Tenslotte willen we ons ook met hitte gewoon prettig voelen. Je koopt ventilatoren dus makkelijk online en je kunt ze makkelijk overal in huis zetten. Ook in je slaapkamer. Ik kan inmiddels niet meer zonder en als ik nu op vakantie ga vergeet ik hem niet meer. Heb jij er al eentje in huis? Niet vergeten, hoor!