De voornaamste reden om op vakantie te gaan is om te ontspannen en het dagelijkse leven achter je te laten. Veel mensen kiezen daarom voor zon, zee, lekker eten en bij voorkeur lage prijzen. Toch wordt steeds vaker gekozen voor een bestemming waar wat meer te doen en te beleven is, er is nu vaker de behoefte aan cultuur, inspiratie en meer diepgang.

Goedkope vakantie in Spanje!

Dat is vaak het eerste wat in mensen opkomt als ze aan Spanje denken. Zon, zee, sangria. Goedkoop op vakantie is waar Spanje bekend mee is geworden. Echter, is er zo veel meer te beleven in het prachtige Spanje. Spanje is een groot land, met veel verschillende gezichten. In het Noorden het ruige berglandschap, aan het Oosten de stranden, in het zuiden de Moorse invloeden. Allemaal met zijn eigen charme, gerechten en nieuwe ervaringen.

Spaanse kunstenaars en artiesten.

Spanje heeft in de loop der tijden veel kunstenaars en artiesten voortgebracht. Denk maar aan een Salvador Dalí, El Greco of Antoni Gaudí. Voorbeelden van hun kunst is overal terug te vinden. In Barcelona is op straat veel terug te vinden van Gaudí en de musea zoals Museo del Prado en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in Madrid zijn internationaal bekend.

Cursussen

Om Spanje echt goed te ervaren is het aan te raden een reis inclusief cursus te boeken. Hier zijn veel opties voor, van Spaans voor beginners, Spaans koken, schilderen, beeldhouwen of een duikcursus. Of ga eens paardrijden in Andalucia.

Fiestas

Een absolute aanrader om het land te ervaren is om de Fiestas te bezoeken. Elk dorp of stadje heeft tijdens de zomermaanden lokale feesten, naast de nationale feesten. Deze feesten duren meestal een week en gaan de hele dag en nacht door. Vanwege de hitte wordt vaak in de middag weinig gevierd, die tijd wordt besteed om met zijn allen te eten en te drinken. Tafels staan opgesteld in de straten en Penya’s, vriendengroepen die samen van alles organiseren, komen bij elkaar om uitgebreid feest te vieren. Als je een beetje Spaans spreekt en aansluiting krijgt met de mensen kan je zomaar uitgenodigd worden, echt een enorme eer en fantastische ervaring.

De prijzen.

Een reisje Spanje kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je verblijf kan je zo goedkoop maken als je zelf wilt. Met een groot glas bier tussen €1,50 en €2,50 of €5,00 voor een cocktail of €10,00 voor een dagmaaltijd (inclusief drankje) is het voor iedereen te doen. Probeer het gewoon eens uit! Een goedkope vakantie in Spanje is heerlijk, of je nu relaxt op een terras, actief bezig bent of cultuur ervaart, het is altijd inspirerend.