Waar we vroeger nog een paar dagen of een weekje op vakantie gingen naar bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk, is dat nu wel een ander verhaal. De grote rondreizen worden steeds populairder onder de jongeren. Bekende bestemmingen voor een rondreis zijn Bali, Thailand of Afrika. Een maand of misschien wel langer dan een maand van plek naar plek reizen en alles van het land ontdekken en bezichtigen. Voordat je begint aan zo’n rondreis is het belangrijk om alles van tevoren goed te plannen. Want een goed voorbereide reis is makkelijker dan een ongeorganiseerde reis. In deze blog vertel ik alle mooie plekken in Thailand en belangrijke dingen om te weten.

Thailand

Een zeer bekende bestemming voor een lange rondreis is Thailand. Een rondreis in Thailand is een bijzondere reis om te beleven. Dingen die je echt tijdens je rondreis gezien moet hebben zijn: Khao Sok is het paradijs op aarde. Dit National Park herbergt een tropisch regenwoud van 160 miljoen jaar oud, compleet met een kraakhelder blauw meer, grottenstelsels en in mist omhulde kalksteen rotsen. In de dichte jungle kun je een onvergetelijke trektocht maken, en dan ook nog eens romantisch overnachten op een drijvend hutjes op het stuwmeer. Wat ook echt niet kan missen zijn de Surin eilanden. De Surin Eilanden zijn onbewoond en behoren tot een beschermd marine park. Maar op Koh Surin, het grootste eiland van de groep, kun je kamperen op het strand of overnachten in een van de bungalows. Het nationale marine park organiseert dagelijkse duik- en snorkeltrips. Qua stad valt Chiang Mai echt niet te missen! Het oude centrum van Chiang Mai is geweldig met veel leuke guesthouses, markten en historische tempels. En in de hippe wijk Nimman vind je de beste restaurants en cafés voor een waanzinnig kopje koffie. De stad is groot en druk, maar binnen een half uurtje ben je uit de stad en sta je middenin de jungle aan de voet van een waterval.

Klimaat en weer

In Thailand heb je drie soorten seizoenen. Het koele seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Tijdens het koele seizoen regent het nauwelijks en schijnt de zon. De natuur is groen en levendig omdat het regenseizoen net is afgelopen. Dit is een populaire periode voor toeristen. Het koele seizoen gaat over in het hete, droge seizoen met temperaturen in de middag ver boven de 30 graden. Plan je uitstapjes in de ochtend en namiddag om de felle zon te vermijden. Zoek verkoeling op aan het zwembad of aan zee. En het regenseizoen wordt gekenmerkt door de vele tropische regenbuien. Tussendoor zal je de zon af en toe ook nog zien.