Elektrische auto’s worden steeds populairder. En met goede reden! Het wordt vaak gezien als de auto van de toekomst. Wil je iets sneller bij de toekomst aankomen, maar weet je niet of een elektrische auto iets voor je is? Lease het dan!

Elektrische auto’s

In een elektrische auto zitten één of meerdere elektromotoren in plaats van een brandstofmotor. De elektriciteit, waardoor de auto in werking wordt gebracht, komt vanuit een groot batterijpakket die opgeladen kan worden aan een laadpaal. Het opladen van een elektrische auto duurt ongeveer 6-10 uur, maar wordt vaak ’s nachts gedaan of wanneer de auto niet wordt gebruikt. Een elektrische auto kan ook versneld opgeladen worden. Dan duurt het ongeveer 20-30 minuten. Dit is natuurlijk een stuk langer dan een brandstofauto tanken, maar omdat een elektrische auto vaak ’s nachts wordt opgeladen, wordt hier weinig van gemerkt.

Misschien vraag je je nu af wat beter is aan een elektrische auto dan aan een normale benzine- of dieselauto. Het antwoord is het rijden zelf. Elektrische auto’s en benzineauto’s kunnen even snel rijden, hier zit geen verschil is. Wel geeft een elektrische auto directe acceleratie. Het lijkt alsof je vooruit wordt geschoten, als de auto stilstaat of wanneer je al aan het rijden bent. Dit komt door de elektromotor die direct een maximale koppel kan leveren, iets wat een brandstofmotor niet kan.

Een ander voordeel is dat elektrische auto’s beter zijn voor het milieu dan brandstofauto’s. Wees niet gefopt, een elektrische auto is niet compleet klimaatneutraal. Er komen weliswaar geen schadelijke afvalstoffen vrij tijdens en door het rijden, maar de accu stoot nog steeds CO2 uit en het opwekken van de benodigde elektriciteit geeft ook schadelijke stoffen vrij. Dit laatste gebeurt indirect, maar het gebeurt nog steeds. Toch is een elektrische auto minder belastend voor het milieu, zeker op lange termijn. Daarom wordt de elektrische auto vaak gezien als de auto van de toekomst.

Leasen

Een nieuwe auto is natuurlijk wel erg duur en er zullen meer dan genoeg mensen zijn die niet zomaar zullen overstappen naar een elektrische auto. Wil je toch zien hoe het is om elektrisch te rijden?

Shortlease een elektrische auto! Zo kan er kennis worden gemaakt met een elektrische auto en hoe het is om hierin te rijden. Dit leasecontract loopt niet lang en geeft meer flexibiliteit dan wanneer het private wordt geleased. Perfect dus om erachter te komen of deze auto wel bij je past! Het is ook fijn dat zowel elektrische als brandstofauto’s vrijwel altijd leverbaar zijn. Werkt een model niet helemaal of vind je het elektrisch rijden niet fijn? Dan kan je zo overstappen naar een nieuwe auto! Met de laagste prijsgarantie.