Iedereen wilt een cadeau geven waar de ontvanger echt blij mee is. Het is echter vaak best moeilijk een origineel cadeau te vinden. Douchepakketten worden zo vaak gegeven dat ze bijna afgezaagd zijn geworden. Cadeaubonnen zijn handig voor de ontvanger (als het een winkel is waar de ontvanger regelmatig komt), maar toont niet veel creativiteit of moeite van de gever. Geld is misschien wel het gemakkelijkste voor de ontvanger, maar dat blijven veel mensen saai en ongemakkelijk vinden om te geven. In deze blog geef ik een aantal originele cadeau ideeën waar de ontvanger creatief mee aan de slag kan.

Een gellak set

Gellak sets zijn leuke pakketten om cadeau te geven. Als je weet dat iemand graag de nagels goed verzorgd, is dit een waardevol cadeau. Normale nagellak gaat snel bladeren. Gellak echter niet, deze blijft veel langer zitten zonder last te hebben van beschadigingen. Echter droogt gellak niet vanzelf zoals wel het geval is met normale nagellak. Gellak wordt hard door de gelakte nagels onder een UV lamp te houden. Zodoende is het fijn om, als u weet dat de gever nog geen gellak set heeft, niet alleen de gellak kopen, maar ook de UV lamp. Dit gaat gemakkelijk door een volledige gellak set te kopen.

Een bier brouw set

De meeste mannen drinken wel graag een biertje. Wat is er nou leuker dan je eigen gebrouwen bier te kunnen drinken? Je zou zeggen dat dit niet zo simpel is, er zijn immers hele brouwerijen hiervoor gebouwd. Er zijn echter bier brouw sets die alle basis ingrediënten en benodigdheden bevatten. Zo kun je (vrij simpel) thuis je eigen bier gaan brouwen.

Een kookcursus

Als de ontvanger van het cadeau graag in de keuken staat (of er juist niks van kan en hier verandering in moet komen), is het leuk om een kookcursus cadeau te geven. Dit cadeau is er voor verschillende budgetten. Zo heb je groepscursussen waar ze in een middag of een dag een groep tegelijkertijd een bepaalde delicatesse leren te bereiden. Deze zijn vrij goedkoop te vinden op het internet. Ook zijn er natuurlijk uitgebreidere kookcursussen die met kleinere aantal leerlingen werken. Deze cursussen zullen de leerlingen waarschijnlijk meer kunnen leren, maar zullen ook een groter prijskaartje hebben. Hierbij kan je als gever dus zelf kiezen hoeveel je ervoor kwijt wilt zijn. Het leuke met de groepslessen is dat je ook de mogelijkheid hebt om zelf als gever met de ontvanger de cursus te volgen. Dat levert weer leuke herinneringen op.