Iedereen die vroeger fanatiek heeft gegamed heeft weleens met de gedachte gespeeld om een gaming pc aan te schaffen. In dit artikel neem ik je mee in mijn gedachtegang wat dit onderwerp betreft. Ik heb namelijk vrij recent een dergelijke gaming pc gekocht en ben er nu super tevreden over. Mijn verhaal lees je in de volgende koppen. Om te beginnen was ik natuurlijk net als elke fanatieke gamer van tegenwoordig dol op mijn PS4. Echter na verloop van tijd was deze toch te sloom aan het worden voor bepaalde games die vrij hoge rekenkracht vereisten. Om deze reden ben ik toen verder gaan kijken. De opties die toen voor mij openlagen waren: PS4 Pro, Xbox One en gaming PC. Uiteindelijk ben ik doordat mijn oude laptop stukging gegaan voor een gaming pc en heb er zeker geen spijt van gekregen.

Gaming PC om de allerbeste games op te spelen

In eerste instantie dacht ik net als misschien veel van de lezers van deze blog dat een PC niet op kon tegen de gevestigde spelcomputers van Sony en Microsoft. Later werd ik toch overtuigd. Dit had te maken met het feit dat ik erachter kon dat je in zeker zin je eigen gaming pc maken kon. Dit heeft voor mij ook de doorslag gegeven. Ik kon op deze manier zelf bepalen wat ik belangrijk vond. Dit vul je dan in op de website en even later krijg je een verzendbevestiging dat de computer samengesteld wordt.

Wat is de prijs zo ongeveer van een dergelijke PC?

De prijs van een spelcomputer staat vast. Deze is zo rond de 200-400 euro. De prijs van een gaming pc staat niet vast. Het verschil hierin zit in het feit dat een gaming pc voor een groot gedeelte handmatig samengesteld kan worden. Door het feit dat je bepaalde specificaties er wel in wil hebben en bepaalde toeters en bellen niet heeft dit grote invloed op het kostenplaatje. Zo kun je in veel gevallen een stuk lager uitvallen dan dat je zou denken. Wanneer je geen concessies wil doen aan de kwaliteit kom je dan weer een stuk hoger uit dan dat je zou denken. Ik raad wel aan om van tevoren te werken met een budget. Het absolute maximum dat je wil uitgeven voor een gaming pc. Het is belangrijk om dit getal voor jezelf te hebben om te voorkomen dat je een veel te dure PC gaat kopen.