Wanneer ik denk aan een heftruck denk ik aan een hulpmiddel in magazijnwerk. Dan denk ik aan een machine die helpt dingen op te tillen en te plaatsten. Dan denk ik eraan dat je zelf minder hoeft te doen en het voor je gedaan wordt. Het klinkt eigenlijk best simpel. Ik weet wat het is, en wat er mee gedaan wordt alleen ik weet natuurlijk niet hoe je zo een ding bestuurt want daar heb je een certificaat nodig. Ook wist ik niet dat er hele creatieve dingen kunnen worden gedaan met een heftruck.

Creatieve ideeën

Je kan er bijvoorbeeld een racecar van maken. Maar ook is er een heftruck helemaal roze geverfd voor het goede doel. Het geld dat die krijgt met de verkoop van de roze heftruck gaat naar het goede doel. Bijzonder toch!

Ook kan je de heftruck zo op pimpen dat het lijkt alsof die uit de fast and the furious komt. Of met een leuk gezichtje erop of snorretje. Ook bestaat er dus een heftruck waarbij je je eigen spierkracht gebruikt. Dit gebeurt dan weer in Japan, dan moet je trappen om iets op te kunnen tillen. Zo zie je maar dat er van alles kan worden gedaan met een heftruck, je kan hem zo opleuken met leuke kleurtjes en andere creatieve ideeën. Natuurlijk is dat allemaal leuk, op deze manier ben ik dan ook gaan lezen wat een heftruck nou eigenlijk allemaal inhoudt.

Wat komt er allemaal bij kijken

Een vorkheftruck rijdt rond in het magazijn het tilt goederen op met zijn armen, deze goederen staan op pallets om het zo gemakkelijker te maken de goederen op te tillen. Maar heftrucks moeten wel genoeg ruimte hebben om in een magazijn rond te rijden. Wanneer er te weinig ruimte is kunnen heftrucks elkaar niet passeren en ontstaat er een probleem. Maar de gangen moeten ook weer niet te breed zijn dat er te weinig opstel rijen zijn. Ook kan je nadenken over het efficiënt gebruiken van een vorkheftruck. Wanneer een heftruck goederen heen brengt is het fijn als de vorkheftruck niet met lege handen terugkeert. Dan is het handig als die nieuwe pallets mee terug neemt, op die manier hoeft er later op de dag niet een heftruck leeg heen te gaan alleen voorpallets.

Het is niet zo simpel als het lijkt

Ook is het handig om vloertape op de grond te plakken. Zo kan degene die de heftruck rijdt zien waar die wel en niet heen mag. Op die manier ontstaat er geen verwarring en is er meer overzicht. Dus wanneer je een vorkheftruck aanschaft moet er over veel nagedacht worden. En dan dacht ik dat het alleen maar simpel aanschaffen was.