Bedrijfskleding is een breed begrip en kan voor meerdere doelen dienen. Zo is er bedrijfskleding voor in de bouw, maar ook voor in de horeca of in een bankhal. Het aanbod is daarnaast enorm. Zeker online is het aantal aanbieders fors toegenomen. Veel B2B aanbieders hebben er namelijk voor gekozen om een actievere online strategie te gaan voeren en zijn met webshops de lucht in gegaan waar je als bedrijf ook je inkopen kunt doen. Goed nieuws want er is wat te kiezen, echter is het aanbod dermate groot dat dit tot keuzestress kan leiden. Hierom nemen we u graag mee in het aanbod van bedrijfskleding en dan vooral de bouwgerelateerde kleding, zodat u wat munitie heeft om u keuze te kunnen maken.

Bedrijfskleding plaatje

Wat zijn de grote merken in de bedrijfskleding?

In dit blog wil ik  me focussen op drie grote merken in de bedrijfskleding. Dit zijn Blaklader, Dassy en Sixton.

Blaklader:
Blaklader is een zweeds bedrijfskleding merk met een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid. De kwaliteit komt tot uiting doordat blaklader veel investeert in innovatie. De innovatie zit vooral in comfort en veiligheid. Ook op het gebied van duurzaamheid ontwikkelen ze in een snel tempo. De materialen die zij gebruiken zijn zoveel mogelijk recyclebaar. Hierdoor doe je met Blaklader een goede koop. Ze zijn niet de goedkoopste maar deze investering verdien je terug doordat Blaklader werkkleding veel langer meegaat. Zeker in de bouw wordt kleding intensief gebruikt en is functionaliteit enorm van belang. Ook op het gebied van MVO loopt Blaklader voorop. De arbeidsomstandigheden in hun fabrieken voldoen aan alle mogelijke certificeringen en daardoor kan je er zeker van zijn dat er goed wordt omgegaan met de werknemers in deze fabrieken.

Dassy:
Dassy is een belgisch bedrijfskleding merk. Dassy heeft zich in de markt gepositioneerd met een goede prijs/kwaliteit op het gebied van bedrijfskleding. De meest populaire bedrijfskleding van Dassy zijn de werkbroek en werkjas. De kleding die zij aanbieden is vooral bouw gerelateerd. In die branche hebben ze wel een breed aanbod. Dassy werd vooral herkenbaar door hun twee kleuren lijn. Al hun artikelen bestonden daarbij uit twee kleuren, hierin werden veel zwart, wit en grijstinten gebruikt.

Sixton:
Sixton heeft een volledige focus op werkschoenen. Sixton is een italiaans merk en zij onderscheiden zich vooral door kwaliteit. Ook Sixton steeks veel energie in innovatie. Ze innoveren veel op het gebied van gebruikersgemak en veel op het gebied van veiligheid. Hierdoor hebben zij een aantal unieke patenten waardoor ze veel onderscheidend vermogen hebben ten opzichte van hun concurrenten.