Zoals je weet ben ik een creatieveling die van tijd tot tijd zichzelf moet uiten. Dit keer kreeg ik een heel bijzonder project, namelijk mijn eigen badkamer! Je kent het gezegde misschien wel: je bent nooit klaar met klussen aan jouw eigen huis. Nou, dat is zeker waar. Zodra je klaar denkt te zijn, ga je weer aan de slag met het onderdeel dat als eerste af was. In mijn geval is dat de badkamer. Toen we het huis net gekocht hadden, was de badkamer het eerste dat we veranderden. We hadden op het moment nog niet veel budget dus we hebben het meeste uit de situatie gehaald. Inmiddels is het budget groter en zijn onze wensen veranderd. Daarom was het tijd om de badkamer helemaal opnieuw te maken!

Compleet strippen

Om iets te maken, moet je vaak eerst alles slopen. Dan kun je namelijk met een verse, schone lei aan de slag gaan. Persoonlijk vind ik dat altijd wel zo fijn als ik iets nieuws ga maken. Dit doe ik vaak ook mentaal voorgaande een nieuw project. Dan maak ik mijn gedachten helemaal leeg en ga ik visualiseren wat mooi zou staan. Bovendien is het strippen van een ruimte niet alleen praktisch, het is tevens erg educatief. Zo ontdekten wij dat er allemaal elektra kabels door de vloer van de badkamer lopen. Helaas moest hiervoor wel eerst een complete groep eruit vallen, maar ach!

Lekker ontwerpen

Voor en tijdens het slopen hebben mijn partner en ik een hoop lol gehad met het ontwerpen van de nieuwe badkamer. Een zondagje lekker over de woonboulevard lopen, een woensdagavond gezellig prutsen met zo’n 3D-designer en de nodige zoekopdrachten zijn ingevoerd in Google om de juiste producten te vinden. Zo vonden wij het allebei erg belangrijk dat de wastafel van onze nieuwe badkamer groot genoeg was voor ons beide. Daarom wilden we graag een dubbele wastafel. Na een online zoektocht waarbij we de nodige producten met elkaar hebben vergeleken, kwamen we uit op een prachtige dubbele wastafel van MegadumpWormer. Benieuwd? Klik op de link om het te zien! Ik ben er in ieder geval helemaal weg van. Zodra we de dubbele wastafel van onze dromen hadden gevonden, brandde er een vurige vlam creativiteit bij mij om de badkamer af te maken.

De heerlijke beloning achteraf

Klussen met je partner kan goed of heel slecht verlopen. Mijn partner en ik zijn een gouden match, omdat we weten wat we aan elkaar hebben. Natuurlijk hebben we ook de nodige momenten gehad dat de spanning en vermoeidheid van de taak ons wat te veel werd. Maar we hebben het altijd uitgepraat. Inmiddels is de badkamer af en ik ben er helemaal verliefd op! Het voelt heerlijk om nu, na al dat harde werk en heerlijke creativiteit, te douchen in de badkamer en boven onze prachtige dubbele wastafel te staan!