LED verlichting is een veelbesproken verlichtinging en erg populair. Vooral in de tijd van nu is het hebben van LED verlichting ook zeker een voordeel. Het is namelijk erg duurzaam en je kan er vele kanten mee op. Vooral nu zullen alle kleine beetje helpen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Gelukkig is het mogelijk om LED verlichting makkelijk te vinden. In vele supermarkten en elektra winkels zal je een breed scala aan verlichting met LED licht vinden. Ook op het internet is er veel over te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld op www.besled.nl experts in LED panelen. Deze kunnen goed gebruikt worden op kantoren om ook op deze plekken te kunnen besparen. Mocht je toch twijfelen of LED lampen iets voor jou zijn of wat precies de voordelen zijn van de lampen, lees dan snel verder.

Lange levensduur.  

Eén van de meest bekende reden waarom je LED lampen aan te schaffen is zijn lange levensduur. Een LED-lamp heeft 50.000 branduren terwijl meer conventionele lampen maar zo een 2.000 branduren of zelfs minder bevatten. Hierin zie je dus een significant groot verschil wat wel betekend dat ze duurder zijn. Echter, relatief gezien zijn ze alsnog goedkoper wanneer je in de berekening het aantal brand uren meetelt. Daarnaast betekend het dus ook dat je de lamp minder vaak hoeft te verwisselen en deze dus ook minder vaak moet ophalen of bestellen.

Energiezuinig.

Een ander bekend voordeel van het gebruik van LED-lampen is dat ze erg energiezuinig zijn. Zo blijkt dat ze zo een 90% energiezuiniger zijn dan conventionelere lampen. Ze produceren minder warmte en juist meer licht in tegenstelling tot andere lampen. Dit kan dus erg veel schelen in de kosten van uw energie rekening. Vooral wanneer je bedenkt dat ze dus en een langere levensduur hebben en ook nog eens een stuk energie zuiniger zijn.

Veiliger.

Een iets minder bekend voordeel van LED lampen. De lampen worden namelijk alleen maar hand warm. Dus de kans dat je je hand brand aan de lamp bol in zeer nihil. Daarnaast wordt er in LED-lampen geen kwikdioxide gebruikt. Wanneer deze stof wel wordt gebruikt in een lamp kan het meteen gecatoriseerd worden als chemisch afval. Dit is dus ook een stuk veiliger voor het milieu.

Sterk zonder trillend licht.

Er bestaan lampen die een trilling hebben. Dit kan vermoeiend zijn voor de ogen. Dus vooral op kantoor waar mensen een aantal uren moeten spenderen kan het verstandig zijn om dus deze lampen niet aan te schaffen. Daarnaast Zijn LED lampen erg sterk en kunnen ze wel tegen een stoot. Dit komt omdat zij geen gloeidraadje bevatten.